Infogids latin dance stijlen

Infogids over de Salsa, Bachata, kizomba, Latin workout en Merengue
Verschillende dance niveaus

Latin Dance Stijlen


Wat is Salsa?

Salsa betekent in het Nederlands "saus". Het is een verzamelnaam voor verschillende soorten dansen en ritmes, zoals Guaguanco, Mambo, Chachacha, Son, Danzón... Salsa wordt overal gedanst door jong en oud. Salsa is ondertussen een internationaal fenomeen. Nu is salsa ook in België zeer populair.

Wat is Latin workout?

Latin workout is een Latin dansfitness en een individuele dansfitness op diverse exotische latin-ritmes (salsa, reggaeton, bachata, latin pop, merengue, cumbia, calypso..).

Wat is Bachata?

Bachata is een genre van romantische muziek en sensuele dans uit de Dominicaanse Republiek. Bachata wordt gespeeld met een gitaar, een basgitaar, een güira en een bongo's. Nu wordt bachata steeds populairder

Wat is Kizomba?

Kizomba is een Angolese woord die 'fiesta' betekent in de Kimbundu-taal. Kizomba is een nieuw muzikaal genre en sensuele dans die zijn oorsprong vond in Angola in de jaren tachtig, mogelijk eerder. Wikipedia

Wat is Salsa LA en Cubaanse Salsa:

Salsa LA

De stijl van Los Angeles, over het algemeen afgekort als de L.A-stijl, is ontstaan tussen 1990 en 2000. Salsa LA wordt gekenmerkt door zijn figuren die op een line manier worden uitgevoerd, waardoor het vooral populair is voor filmproducties, wedstrijden en danstoernooien.

Cubaanse Salsa

Cubaanse salsa (casino) wordt gekenmerkt door zijn figuren die op een circulaire manier worden uitgevoerd. De Cubaanse Salsa komt van verschillende soorten Afro-Cubaanse dansen zoals de son en de rumba, geinspireerd door de Rock'n'Roll die de Noord-Amerikanen in de jaren 50 naar Cuba namen.

Wat is Merengue?

Merengue is een vrolijk muziekgenre en dans uit de Dominicaanse Republiek. Merengue had zijn wortels op het platteland in de 19e eeuw, maar nu heeft de populariteit zich wijd en zijd verspreid.

Verschillende dance niveaus


Beginners

Voor mensen die nog nooit salsales gevolgd hebben. Voor mensen die de cursus willen herhalen. Op een duidelijke wijze leer je de basisstappen van de Salsa + enkele eenvoudige figuren en draaien. We besteden extra aandacht aan de houding, styling, het aanvoelen van de muziek, ritme en leiding geven/krijgen.

Beginners 2

Meer dan 10 salsalessen gevolgd hebben Wij leren nog meer passen + salsatechnieken. De nadruk ligt nog meer op de vertrouwdheid in leiding geven/krijgen. We besteden extra aandacht aan de houding, styling, het aanvoelen van de muziek. We leren combinaties.

Semi Gevorderden

Meer dan 20 salsalessen gevolgd hebben Uitbreiding van de salsatechnieken. De nadruk ligt nog meer op de vertrouwdheid in leiding geven/krijgen. We leren vlotte combinaties en ontwikkelen verder je dansvaardigheid met nieuwe figuren en passen. De nadruk ligt op de salsa.

Gevorderden

Meer dan 30 salsalessen gevolgd hebben Als je meer dan 30 of 40 lessen met succes achter de rug hebt, ben je klaar voor de gevorderden. We leren vrij gecompliceerde combinaties (LA-stijl) met prachtige styling en vragen ook extra oefening. Na deze reeks bereik je alleszins een hoger level in je dans.

Gemiste les voorwaarden

Gemiste lesuren kunnen tijdens hetzelfde seizoen en binnen hetzelfde lesniveau worden ingehaald. Lesgeld wordt niet terugbetaald. Indien u de cursusreeks moet stoppen om medische redenen dan kan u de gemiste lesuren in het volgende seizoen recupereren op voorwaarde dat u ons binnen de week een doktersbewijs bezorgt.
Op het moment van de betaling gaat u akkoord met de bovenstaande voorwaarden.
Als bewijs van inschrijving en betaling ontvangt u een lidkaart op uw naam. Deze pas dient u alle lessen en oefenavonden bij zich te hebben. Salsa Candente (Sentimiento Latino) is niet aansprakelijk voor eventuele blessures en/of ongevallen die tijdens de les mochten ontstaan.

Nieuwe reeksen

Inschrijving voor het nieuwe seizoen, Bekijken de mogelijkheden

Contact - Info

INSCHRIJVEN voor de danscursus of voor meer info

info@salsacandente.be - salsacandente@hotmail.com

0476 54 90 32

Eppegem - Wemmel - Sint-Pieters-Leeuw