Infogids latin dance stijlen

Wat is Salsa?

Salsa betekent in het Nederlands "saus". Het is een verzamelnaam voor verschillende soorten dansen en ritmes, zoals Guaguanco, Mambo, Chachacha, Son, Danzón... Salsa wordt overal gedanst door jong en oud. Salsa is ondertussen een internationaal fenomeen. Nu is salsa ook in België zeer populair.

Wat is Zumba?

Het is fun, het is anders, het is makkelijk en super effectief, het is Zumba! Zumba betekent letterlijk "snel bewegen en lol hebben". Latin dansfitness is een dansworkout en een individuele dansfitness op diverse exotische latin-ritmes (salsa, reggaeton, bachata, latin pop, merengue, cumbia, calypso..).

Wat is Bachata?

Bachata is een genre van romantische muziek en sensuele dans uit de Dominicaanse Republiek. Bachata wordt gespeeld met een gitaar, een basgitaar, een güira en een bongo's. Nu wordt bachata steeds populairder

Wat is Kizomba?

Kizomba is een Angolese woord die 'fiesta' betekent in de Kimbundu-taal. Kizomba is een nieuw muzikaal genre en sensuele dans die zijn oorsprong vond in Angola in de jaren tachtig, mogelijk eerder. Wikipedia

Verschillende dance niveaus

Beginners

Voor mensen die nog nooit salsales gevolgd hebben. Voor mensen die de cursus willen herhalen. Op een duidelijke wijze leer je de basisstappen van de Salsa + enkele eenvoudige figuren en draaien. We besteden extra aandacht aan de houding, styling, het aanvoelen van de muziek, ritme en leiding geven/krijgen.
Beginners 2

Meer dan 10 salsalessen gevolgd hebben Wij leren nog meer passen + salsatechnieken. De nadruk ligt nog meer op de vertrouwdheid in leiding geven/krijgen. We besteden extra aandacht aan de houding, styling, het aanvoelen van de muziek. We leren combinaties. Daarnaast voorzien we ook meer variaties in merengue en bachata. Dit is slechts een klein deel van de cursus.

Semi Gevorderden

Meer dan 20 salsalessen gevolgd hebben Uitbreiding van de salsatechnieken. De nadruk ligt nog meer op de vertrouwdheid in leiding geven/krijgen. We leren vlotte combinaties en ontwikkelen verder je dansvaardigheid met nieuwe figuren en passen. De nadruk ligt op de salsa.

Gevorderden

Meer dan 30 salsalessen gevolgd hebben Als je meer dan 30 of 40 lessen met succes achter de rug hebt, ben je klaar voor de gevorderden. We leren vrij gecompliceerde combinaties (LA-stijl) met prachtige styling en vragen ook extra oefening. Na deze reeks bereik je alleszins een hoger level in je dans.Noche Latina

Zaterdag 23 februari


20u30 Gratis bachata workshop voor all niveaus
21u30 - 3u00 prachtige fiesta DJ Peruchin, DJ Carlitos:

salsa all style, bachata, kizomba, merengue, chachacha, reggaeton,
Cocktailbar en latijnsamerikaanse hapjes
Pisco Sour - Mojito - Pina colada - Cuba libre
Tropical decoratie

VVK 6 EURO tot 22/4- bij salsa candente (tijdens de salsales)
KASSA 8 EURO
Deuren 19u45 - A bailar tot 's morgens

WAAR ? PAROCHIEZAAL EPPEGEM - Zenneweg 7 - 1980 Eppegem

Info 0476 54 90 32

Privelessen

Salsa - Bachata - Kizomba - Chachacha

Privélessen kunnen een oplossing zijn voor mensen die moeilijkheid hebben of snel willen vooruitgaan en ook voor mensen die een moeilijk schema hebben en niet elke week naar de les kunnen komen. Het nemen van een aantal privélessen kan ook een manier zijn om snelle vooruitgang te maken. Het kan natuurlijk ook een manier zijn om u te helpen als u problemen heeft met sommige aspecten van de dans (techniek, styling, leidende, volgende, ...) We kunnen op alle niveaus leren. We bekijken samen de mogelijkheden en data.
Voor meer info contacteer ons 0476/54 90 32

Evenementen

Uw Feest vrolijken wij op met salsa, bachata, kizomba, merengue en zumba initiatie, workshops, dansshow, DJ's.

Contact - Info

INSCHRIJVEN voor de danscursus of voor meer info

Gelegen DE KAART